Summer time, tijd voor ontwikkeling

  • by

Het is zomer! En hoe! De eerste helft was erg druk, maar ook vreselijk gaaf. Veel nieuwe dingen gedaan, mensen ontmoet en keuzes gemaakt. De nieuwe dingen die ik heb gedaan zijn bijvoorbeeld een tijdschrift maken, plannen voor een boek, eerste probeersels youtube en een podcast. Dat alles komt er aan en ik houd jullie graag op de hoogte. Ook ben ik meer voor mijn werk gaan reizen; ik ben bezig om een cultuurtraject voor een wereldwijd opererende hotelketen in Parijs te mogen mee-ontwikkelen, ben toegetreden als faculteitslid van IMAA in Wenen, als cultuurspecialist M&A, ben ik gesprek met andere universiteiten voor mogelijke colleges en heb plannen om een gaaf event op te zetten rond de toekomst van HR.

Maar “first things first”: deze zomer staat in het teken van in shape komen. Ja, ook met mijn lichaam, daar is nu nog meer tijd voor, maar ook met mijn bedrijf. Alles netjes bijwerken en verder ontwikkelen. Programma’s re-vampen en filmpjes maken over de verschillende mogelijkheden die ik met mijn bedrijven bied. Daar over schrijven en natuurlijk ook gelijk een podcast van maken. Nu ik toch bezig ben 🙂 Nu vergt dat wat uurtjes achter de schermen aanklooien, maar er komt zeker schot in. En dat is natuurlijk ook wat ik het allerleukste vind; aanklooien, ontwikkelen, groeien. Daarnaast ben ik ook begonnen met Chinees leren, afgelopen vrijdagmiddag. Ik dacht ineens: waarom niet? Kleine stapjes per dag. Met verschillende apps en weer: aanklooien. Ik geniet van alle sprongen vooruit, de inzichten en het ineens kunnen vatten van de magische klanken van het Chinees. Ik blijf toch ook echt een taalnerd, dus misschien wordt dit dan echt nummer tien!

En in het kader van een zomerse reset, is daar natuurlijk naast allerlei nieuwe dingen, die ik aan het doen en maken ben, ook ruimte voor opruimen. In huis, maar zeker ook in mijn hoofd. Daarvoor heb ik de audiosessies van Mel Robbins geluisterd. Kick Ass! En dat is ook zeker het motto voor mijn tweede helft van het jaar. Klinkt heel stoer, maar feitelijk ga ik de ene voet voor de andere zetten, af en toe een flinke sprong maken, hier en daar een ander pad belopen en vooral met geheven hoofd mijn angsten trotseren. De ene eye opener na de andere en zeker een aanrader. Podcasts en audioboeken zijn voor mij trouwens een welkome afwisseling op gewone boeken.

Dus ja, daar hoort ook bij dat je heel helder hebt waar je heen wilt, wat je droom is en zoals Kim de Jong mij heeft geinspireerd: je Soul Goals. Doen waar jij gelukkiger van wordt, ook de enge dingen, maar blik op de lange termijn. Be a Badass.

Dus ik ben deze zomer lekker druk, ondanks het feit dat het wat betreft werk altijd een klein beetje rustiger is. Mijn klanten genieten van hun zomer en ik ook zeker van de mijne.

Ben benieuwd wat jullie deze zomer uitspoken?

Enjoy your summer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *